Thursday, April 10, 2008

Drottning Carla i England


Nu har Frankrikes president Sarkozy varit på statsbesök hos Drottningen av England tillsammans med sin nya hustru, Carla Bruni Sarkozy.
Carla Brunis garderob har granskats i alla tidningar och blivit med beröm godkänd. Hon liknades vid Jackie Kennedy och Audrey Hepburn och var mycket sobert och elegant klädd i Dior, d.v.s. John Galliani. Detta gillade förstås engelsmännen eftersom John Galliani är engelsk medborgare. Den enda kritiken var att hon bar ballerinaskor – fransmännen tycker att man mycket väl kan bära högklackat, även om man är längre än sin man! Men Nicolas Sarkozy har kanske satt ner foten härvidlag.
Även om han verkar mycket självsäker var han mycket osäker inför mötet med Hennes Majestät.
Han verkade inte veta var han skulle göra av sina händer, han knäppte upp och stängde kavajen oupphörligt.
Han har säkert fått stränga tillsägelser att inte fingra på Drottningen – alla minns väl Angela Merkels besvärade min då Sarkozy inte kunde hålla fingrarna i styr…
I stället sökte han hustruns hand – inte heller detta är comme il faut- och hon släppte den genast.
Stackars Sarkozy, han var verkligen bortkommen och sökte sin tröst i Camilla Parker-Bowles- men inte heller där fick han fingra.
Hustru Sarkozy däremot, var som fisken i vattnet. Prins Philip var överförtjust och visade sin bästa sida och skämtade uppsluppet.
Tidningen Le Nouvel Obsérvateur tycker att presidentens statsbesök snarare var att likna vid en golgatavandring, han såg mer och mer förvirrad ut ju längre tiden gick.
Och då Nicolas Sarkozy trädde in i den monumentala matsalen på Windsors, St. George’s Hall kunde man se hans beundrande blickar på det 60 meter långa matsalsbordet, på silvret och på takmålningarna. Han försöker inte ens se blasé ut. Han är överlycklig över att ha kommit så här långt på den sociala rangskalan och han har vid sin sida en mycket representativ hustru.
Långt borta är äktenskapet med den sura Cécilia, som hellre smet undan än ställde upp på sin mans sida.
Skrivet av Gunnela Edelstam

foto:d.yimg.com/i/ng/ne/ap/20080404/13/4181321134-.

1 comment:

Anonymous said...

See Please Here